close

Pentru ca am intrat in luna Decembrie si mai avem 20 de zile pana la Ajunul Craciunului ne-am gandit sa vorbim putin despre decorarea bradutului. Traditia spune ca pomul de Craciun trebuie impodobit fix in Ajun si tinut pana dupa sarbatoarea Bobotezii. Momentul decorarii reuseste sa stranga impreuna intreaga familie si sa ii faca sa creeze impreuna cel mai frumos brad de Craciun. Trebuie sa recunoasteti ca aceasta sarbatoare este trista daca nu aveti in casa un bradut cu luminite colorate care sa va vegeze fiecare seara.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa alegeti tipul de brad ( natural sau artificial) si dimensiunile acestuia. Dimensiunea variaza in functie de spatiul pe care il aveti destinat pentru cel mai important ornament de Craciun. De exemplu daca stati la casa si aveti un hol foarte spatios va puteti permite sa cumparati un brad mai mare, iar daca stati intr-un apartament sau garsoniera, acesta va fi considerabil mai mic. Brazii artificiali sunt din ce in ce mai cautati pentru ca investiti bani o data si il aveti pentru o perioada de timp mai indelungata. De altfel sunteti scutiti de acele bradului natural care incep sa cada pe pe podea si trebuie sa le strangeti in fiecare zi. In plus, in ultima vreme, brazii naturali au devenit din ce in ce mai scumpi si nu toata lumea isi permite sa cheltuie atatia bani pentru doar 2 saptamani de viata a acestuia in casa.

Apoi trebuie sa alegeti culorile in care il veti decora. Va sfatuim sa folositi cam 2 nuante. Cele mai intalnite sunt: rosu cu albastru, argintiu cu rosu, argintiu cu albastru, rosu cu verde sau galben cu verde. Si cand spunem ca trebuie sa alegeti anumite culori, asta inseamna ca beteaua, luminitele si globurile trebuie sa fie numai in aceasta combinatie. Bradul vostru va avea un aspect elegant si nu va parea foarte incarcat. Trebuie neaparat sa lasati sa se vada si din ramurile sale.

modele-braduti-de-craciun (1)

modele-braduti-de-craciun (2)

modele-braduti-de-craciun (3)

modele-braduti-de-craciun (4)

modele-braduti-de-craciun (5)

modele-braduti-de-craciun (6)

modele-braduti-de-craciun (7)

modele-braduti-de-craciun (8)

modele-braduti-de-craciun (9)

modele-braduti-de-craciun (10)

modele-braduti-de-craciun (11)

Cele mai importante sunt luminile folosite. Acestea ii dau un aer misterios si puterea de a lumina incaperea in timpul noptii. Si pentru ca magia sarbatorilor sa fie completa trebuie sa incercati sa mai inserati decoratiuni de Craciun prin camera in care este amenajat bradul. La baza acestuia puteti sa asezati fructe si dulciuri, dar sa lasati sufiecient spatiu pentru a pune cadourile. De altfel puteti sa impachetati anumite cutii sa dati senzatia ca sunt de cadouri si sa le puneti ca un simplu accesoriu sub brad.

In ceea ce priveste globurile, magazinele specializate si toate supermarketurile in perioada sarbatorilor de iarna va ofera o gama foarte variata de astfel de decoratiuni. Peste tot in tara se fac targuri de Craciun de unde puteti achizitiona tot felul de decoratiuni lucrate manual. Acestea sunt putin mai scumpe dar au o semnificatie mai mare si nu sunt atat de comune precum sunt celelalte.

In definitiv trebuie sa va stabiliti un anume buget pentru ca un brad de Craciun poate fi foarte costisitor, mai ales ca tentatiile de a cumpara foarte multe decoratiuni sunt la tot pasul si sunt frumos ambalate.

Acum asteptam cateva idei si din partea voastra. Va indemnam ca creem cele mai frumos brad de Craciun impreuna!

Tags : beteabrad de craciundecor craciundecoratiuni craciungloburi brad craciunidei amenajare de craciuninstalatie brad craciunpetrecere craciunpom de craciusarbatori de iarna

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.