close
Decoratiuni Sarbatori

Oua incondeiate – idei de Paste 2015

Am vorbit in urma cu cateva saptamani despre decoratiuni de Paste, insa atunci nu am discutat despre un element emblematic al sarbatorilor pascale. Din punct de vedere traditional, ouale servite la masa de Paste ar trebui sa fie rosii, insa tot mai multi oameni aleg sa foloseasca ouale nu doar pe post de alimente, ci si ca elemente de design. De aceea, mai jos v-am pregatit o serie de idei de oua incondeiate, multe dintre ele putand fi facute si acasa.

De exemplu, daca aveti cravate inflorate mai vechi, le puteti lega in jurul oualelor, urmand ca ele sa stea in baie de otet. Asta le va asigura atat imprimarea modelului pe coaja de ou, cat si decojirea usoara a acestora.

O alta modalitate usoara de a obtine colorarea oualelor este scoaterea lor treptata si diluarea solutiei de vopsea, tocmai pentru ca pe oua sa apara straturi orizontale in nuante diferite. E o tehnica care necesita destul de multe vase si atentie sporita, insa rezultatele ies in evidenta.
creative-easter-eggs-8-2__605

creative-easter-eggs-1-2__605

creative-easter-eggs-14__605

creative-easter-eggs-34__605

creative-easter-eggs-26__605

creative-easter-eggs-36__605

creative-easter-eggs-18__605

creative-easter-eggs-37__605

creative-easter-eggs-13__605

creative-easter-eggs-7-2__605

creative-easter-eggs-39__605

creative-easter-eggs-3-4__605

creative-easter-eggs-42__605

creative-easter-eggs-27-1__605

creative-easter-eggs-43__605

creative-easter-eggs-5-2

creative-easter-eggs-5-1

creative-easter-eggs-5-3__605

creative-easter-eggs-21-1__605
O alta tehnica aflata la indemana tuturor este aceea de a vopsi ouale intr-un ciorap in care este pusa o frunza de patrunjel, de trifoi sau orice alta planta mica cu aspect interesant. Ele se freaca cu otet la sfarsit pentru a capata stralucire si sunt lasate la uscat.

Eventual, daca sunteti creativi si aveti ceva timp la dispozitie, puteti sa va folositi de un set de markere permanente de dimensiuni diferite pentru a crea modele, eventual pentru a incondeia ouale cu motive tematice, poate chiar preluate din anumite filme sau carti. Sigur, aceste tehnici ies din sfera religioasa si ouale capata mai mult valente de design, insa nu e nimic gresit in a face experimente si a va dezvolta, asadar, spiritul creativ.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.