close
IdeiPiscine

Piscine exterioare: idei moderne de amplasare

Spuneam intr-unul dintre articolele anterioare ca piscinele exterioare sunt adeseori considerate un lux sau doar un vis frumos de catre cei care locuiesc la bloc si nu au posibilitatea amenajarii unui astfel de spatiu. Pentru azi v-am pregatit o serie de idei noi de amenajare a piscinelor exterioare, diferite fata de ce v-am aratat pana acum si care, speram noi, o sa va inspire sa va amenajati casa mult visata.

piscina 11

piscina 10

piscina 9

piscina 8

piscina 7

piscina 6

piscina 5

piscina 4

piscina 3

piscina 2

piscina 1

Atunci cand vorbim de piscine exterioare moderne, una dintre regulile amenajarii lor spune ca cu cat mai personalizata e piscina, cu atat mai mult pare ca ea a fost facuta special pentru proprietatea respectiva. Au apus vremurile in care posibilitatile tehnice insemnau doar o forma ovala si cam atat. Astazi, in conditiile in care este spatiu suficient, sau dupa cum veti vedea imediat, daca structura cladirii rezista sub actiunea greutatii apei, posibilitatile de amenajare sunt practic nelimitate.

Una dintre abordarile moderne de amenajare e cea in care piscinele exterioare sunt amenajate fie pe platforme special construite, fie oriunde exista spatiu suficient pentru o terasa. Aceasta idee a fost preluata de catre constructori de la hotelurile din Dubai si din Cancun si a fost adoptata pentru… uzul domestic. Vedeti exact la ce ne referim in pozele 1,3 si 4.

Apoi, un lucru pe care l-am subliniat si in articolul anterior, o piscina exterioara nu necesita neaparat prea mult spatiu. Din contra, chiar a devenit un adevarat trend amenajarea unei “lap pool” (termen care se refera la o piscina ingusta si lunga, cu forma asemanatoare unui culoar dintr-o piscina olimpica) in proprietatile in care nu exista foarte mult spatiu la indemana, ele fiind folosite strict pentru sport si prea arare pentru balaceala.

Inainte de a incheia acest articol, trebuie neaparat sa mai mentionam si faptul ca au aparut foarte multe accesorii pentru piscine exterioare: de la lumini detasabile pana la pompe de masaj subacvatic (extrem de folosite in terapiile medicale), deci obiecte care oricum trebuie luate in considerare la amenajarea unei piscine.

Tags : piscina exterioara

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.