close
Mobila

Biblioteci moderne pentru casele voastre – 20 de idei

Nu am mai vorbit de ceva timp despre biblioteci, astfel ca astazi venim cu o colectie de 20 de idei si modele de biblioteci moderne, dar si despre ce sa luati in seama, atat lucruri pozitive, cat si lucruri negative.

Stiti ca am zis mereu ca functionalitatea trebuie sa primeze in detrimentul designului. Ne mentinem parerea, tocmai pentru ca o biblioteca trebuie sa fie in primul rand functionala si abia apoi sa arate frumos. De ce spun asta? Exceptand casele in care cartile au rol decorativ doar, in restul caselor, cartile tind sa se acumuleze si sa ocupe ceva spatiu, fara ca ele sa aiba intotdeauna aceleasi dimensiuni, deci sa nu poata fi intotdeauna asezate dupa o anumita ordine.


Primul lucru pe care vi-l recomand este sa va orientati spre lemn de esenta tare sau daca nu, macar rafturile sa aiba mai multe puncte de sprijin. In caz contrar, rafturile inferioare tind sa se indoaie cu trecerea timpului sub povara cartilor, iar asta poate deveni rapid o problema.

De asemenea, trebuie gandit un pic inainte de a achizitiona biblioteca: urmeaza sa fie folosita doar pentru rafturi cu carti sau si pentru accesorii si decoratiuni, astfel incat sa puteti sa va orientati si spre modele cu rafturi mai inalte, astfel incat sa puteti amplasa si obiecte decoratinale de dimensiuni non-standard.

Nu in ultimul rand, daca urmeaza sa va cumparati o biblioteca, orientati-va spre modele care pot fi intretinute usor, respectiv sa puteti ajunge sa stergeti praful in absolut toate locurile, chiar si in partea superioara, atat de ignorata de majoritatea oamenilor.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.