close
Idei

Constructii cu arhitecturi ciudate si extravagante !

Pentru ca este vineri, ne dorim sa se termine repede aceasta zi si sa inceapa weekend-ul v-am pregatit un articol mai vesel. Ne-am gandit sa ne pregatim impreuna starea de spirit pentru zilele libere ce vor urma. Asa ca am cautat prin lumea internetului si am reusit sa cream o lista cu constructii cu arhitecturi ciudate. Vorbim de acele locuinte care nu tin cont de legile clasice ale arhitectilor si care reusesc sa se diferentieze de tot ceea ce se afla in jurul lor. Trebuie sa recunoastem, ca in anumite cazuri, cand este vorba de o casa de locuit, proprietarii au fost foarte indrazneti.

Desi va incuranjam mereu sa experimentati si sa incercati sa va scoateti cele mai nastrusnice idei din imaginatie, unele parca sfideaza legea fizicii. Dar daca unii din noi nu ar indrazni mai mult, oare am avea ce sa admiram? Indiferent de ce arhitectura au, nonconformista sau extravaganta, aceste constructii au puterea sa ne aduca zambetul pe chip si sa ne faca sa ne imaginam cum ar fi sa ne aflam acolo pret de cateva clipe.

Va indemnam sa zambiti si sa admirati colectia noastra de constructii cu arhitecturi ciudate:

1. Biblioteca Spaniola- Santo Domingo, Columbia

Constructii cu arhitecturi ciudate (9)

2. Casele Cubice – Rotterdam, Olanda

Constructii cu arhitecturi ciudate (10)

3. Casa nebuna a lui Dalat -Vietnam

Constructii cu arhitecturi ciudate (1)

4. Biblioteca centrala din Seattle – Seattle, Washington

Constructii cu arhitecturi ciudate (2)

5. Casa Curbata – Indianapolis, Indiana

Constructii cu arhitecturi ciudate (3)

6. Casa cu susul in jos – Trassenheide, Germania

Constructii cu arhitecturi ciudate (4)

7. Casa dansatoare – Praga, Cehia

Constructii cu arhitecturi ciudate (5)

8. Case in forma de bule – Franta

Constructii cu arhitecturi ciudate (6)

9. Templul Nuferilor – New Dehli, India

Constructii cu arhitecturi ciudate (7)

10. stadionul Olimpic – Montreal, Canada

Constructii cu arhitecturi ciudate (8)

Nu-i asa ca unele din ele v-au stanit rasul si v-au convins ca imaginatia omului este extrem de bogata? Iar unele din ele pur si simplu au uimit prin arhitectura inedita si deosebit de interesanta. In continuare arhitectii reusesc sa ne surprinda cu ideile lor, dar si cei care se ocupa de materializarea lor si mai mult. De foarte multe ori e usor sa desenezi pe hartie ceva, mai greu este sa incerci sa pui in practica ce ai desenat, sa incepi sa construiesti ceva ce arata bine in imaginatie si pe care trebuie sa o faci sa arate cel putin asa si in realitate.

In definitiv pentru constructia acestor cladiri exista o legatura stransa intre arhitecti si constructori. Doar asa s-au putut crea constructiile ce vi le-am prezentat mai sus. 🙂

Tags : Constructii cu arhitecturi ciudate

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.