close

Dupa ce ai petrecut ceva timp inchiriind apartamente si aruncand banii catre proprietar iti vei da seama ca ar trebui sa te opresti in a plati luna de luna bani pentru asata si ca ar trebui sa iti cumperi un apartament sau o casa. Daca ai trecut prin etapa asta si ai ajuns la dorinta de a iti cumpara primul apartament atunci ar fi bine sa citesti acest articol care
iti prezinta ce trebuie sa nu iti scape in aceasta noua etapa.
Aceasta postare este destinata celor care care vor sa evite surprizele neplacute si vor sa investeasca cu atentie in viitorul lor prin cumpararea unui apartament.

apartament de vanzare
 • hotaraste-te cu atentie la zona in care vrei sa locuiesti. asta presupune sa petreci ceva timp in acea zona in diferite intervale orare si sa faci si un research de acasa.
 • inainte de a cumpara, verifica piata pentru a te asigura ca primesti ceea ce platesti. vorbeste cu ceva evaluatori independenti sau agenti imobiliari si verifica si la ce pret s-au vandut recent apartamentele in acea zona. nu e indicat sa te bazezi doar pe sfaturile dezvoltatorului, ale proprietaurlui sau ale agentului de vanzare.  acest lucru este foarte important mai ales in cazul in care vrei sa cumperi direct dupa planurile de construire pentru ca trebuie sa fii sigur ca valoarea apartamentului finit va reflecta cel putin ceea ce ai platit.
 • vizioneaza cat mai multe apartamente ce se potrivesc criteriilor tale de cautare ca sa iti faci o idee buna despre ce ai putea cumpara de banii pe care ii ai.

Acum sa zicem ca ai gasit un apartament…

 • verificati daca propietatea pe care ati gasit-o este aproape de facilitatile care va intereseaza ( ex : trasporturi publice, scoala, spital, piata, parc, serviciu, sala de fitnes etc )
 • cand te-ai hotarat sa cumperi un apartament in care o sa locuiesti o perioada lunga de timp ar fi bine sa iei in considerare si factorii de zgomot care ar fi : cluburi, terase cu muzica live, trafic etc – pentru ca nu ai vrea sa fie zgomot la orele tarzii. trebuie in primul rand sa iti pui intrebarea daca toate astea iti vor afecta stilul tau de viata. inainte de a cumpara apartamentul ar fi ideal sa vizitati caldirea in timpul serii si in timpul orelor de varf ca sa vedeti cum este zgomotul in zona. e de evitat situatia in care ati ajunge sa locuiti deasupra sau langa un bar nonstop unde din timp in timp oamenii se imbata si fac galagie, si asta mai mult noaptea tarziu cand e somnul mai dulce.
 • trebuie sa luati in considerare si vechimea cladirii, daca facilitatile in cladire necesite reparatii sau inlocuiri, cum este catalogat in caz de cutremur. ar fi bine sa aveti expertiza unui arhitect in aceste cazuri, pentru ca proprietarii sau agentii imobiliari nu vor neaparat sa dezvaluie aceste lucruri mai ales daca sunt in defavoarea apartamentului.
 • ce masuri de siguranta sunt in zona, daca sunt camere de luat vederi, portar sau interfon, cat de usor poate cineva intra in cladire.
 • balconul va poate aduce satisfactia de a avea ziua mai frumoasa, mai ales daca aveti o priveliste frumoasa. de evitat vederile spre gropi de gunoi, spre doar alte cladiri sau santiere interminabile.
 • care sunt costurile de intretinere ? multa lume nu verifica acest lucru si se pot trezi cu facturi foarte mari de utilitati. acest lucru se datoreaza in special in blocurile noi care nu sunt ocupa in proportie mare, pentru ca utilitatile care ar trebui sa se imparta la, sa zicem 100 de apartamente, se vor imparti la doar sa zicem 30 de apartament care sunt ocupate.
 • daca aveti masina este f important sa intrebati daca aveti loc de parcare inclus, si ce costuri sunt pentru acesta. daca nu aveti trebuie sa va interesati daca puteti inchiria unul sau unde ati putea parca masina sau masinile.

Sunt sigur ca sunt cititori care pot aduce ceva in plus acestui articol asa ca va astept cu sfaturi despre ce ar trebui sa urmarim la achizitionarea unui apartament mai mult sau mai putin nou.

sursa : freshome.com

Tags : apartamentapartament de vanzarecumpar apartamentfor salesfaturi cumparare aparatmantvand apartament

1 Comment

 1. Buna ziua,

  Am nevoie de ajutor. Va rog frumos, daca puteti sa imi trimite-ti numarul Dumneavoastra de telefon sau email.

  Va multumesc,
  Anamaria Szocs

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.