close

Daca nu va permiteti sa cumparati un apartament, cea mai buna solutie este probabil sa inchiriati unul. Chiar daca mutarea in sine intr-un apartament nou poate fi o experienta foarte placuta, cautarea acestuia poate deveni un adevarat cosmar. Ar trebui sa luati la cunostinta cateva lucruri inainte de a face pasul cel mare, asa ca va invit sa cititi articolul ce urmeaza inainte de a semna contractul 🙂

apartamente de inchiriat
  • setati un buget ! incercati sa estimati cati bani va permiteti sa cheltuiti lunar pe chirie si incercati sa respectati “regula” de a nu depasi 30% din venitul lunar pentru aceasta. concentrati-va pe cautare in functie de bugetul dvs, chiar daca ar putea deveni tentant sa inchiriati un apartament mai mare si sa platiti o mica diferenta de pret. daca ajungeti sa luati aceasta decizia trebuie sa va asigurati ca este o decizie buna pentru dumneavoastra in special, in functie de cat de mult spatiu va este necesar. daca sunteti in cautare de un loc mai ieftin de inchiriar ati putea opta pentru varianta de coleg de camera, caz in care ati putea sa va orientati spre un apartament cu 2-3 camere insa trebuie sa va ganditi inainte ce tip de persoane si obiceiuri agreati pentru a evita experiente neplacute in noul apartament.
  • unde sa cautati. folosirea unui agent imobiliar ar trebui lasata pe ultimul loc datorita costurilor in plus ce pot fi evitate. incepeti prin a cauta in ziare la rubrica “inchirieri apartamente”, pe internet pe portalurile de inchirieri sau in zonele in care doriti mai puteti gasi afise lipite de proprietari. daca vei face aceste lucruri vei cunoaste piata de inchirieri mult mai bine si probabil veti gasi si un pret mai bun. de asemenea anuntati si prietenii dvs ca vreti sa inchiriati un apartament pt ca se mai intampla sa aibe cineva un vechin sau o matusa care tocmai vrea sa inchieze apartamentul. in ultima vreme au inceput sa prinda si anunturile pe retelele de socializare, deci de ce sa nu anuntam si pe facebook sau twitter unde ne poate raspunde chiar un vechi prieten ca are un apartament disponibil sau cauta si el pe cineva cu care sa se mute.
  • ce sa cautati. incepe prin a iti nota pe o hartie ce anume urmaresti de la apartamentul dorit. vrei sa fie intr-o cladire linistita intr-o zona rezidentiala ? sau vrei sa ai in apropiere cluburi sau malluri ? vrei sa ai spatiu gol in apartament ca sa te muti cu mobila ta sau vrei doar sa vii cu cearceafurile ? ar fi bine sa vizitati zona in diferite perioade ale zilei si noptii pentru a vedea daca este pe asteptarile tale. toate acestea se vor reflecta in lunile ce vor urma, sau chiar ani de zile.
  • ce este inclus. este foarte important de stiut ce este inclus in pretul chiriei. de exemplu daca inchiriati un apartament intr-o vila si costurile utilitatilor sunt la comun, atunci unii proprietari prefera sa le includa in pretul chiriei pe acestea. de asemenea este foarte important si sa stiti ce costuri sunt pe viitor pentru utilitatile ce nu sunt incluse in chirie.
  • cititi inainte de a semna. o greseala comuna este aceea ca multa lume nu citeste contractul pe care il semneaza pe motiv ca este lung. cateva puncte ce trebuie verificate in contract : data de inceput si data de sfarsit a perioadei de inchiriere, pretul de inchiriere pe luna si depozitul de garantie, motivele pentru care contractul s-ar putea rezilia, daca exista penalizari in cazul in care va mutati din apartament inainte de data de expirare, daca exista responsabilitati in cazul reparatiilor in aparatament si daca este permisa subinchirierea acestuia.
  • inspectati apartamentul sa nu aveti surprize dupa inchiriere.
Tags : apartamentapartament de inchiriatchiriaschiriefor rentinchiriez apartamentsfaturi inchieriere apartament

1 Comment

  1. Pingback: Imobiliare Ploiesti Romania sfaturi inchiriere apartament | Imobiliare Ploiesti Romania

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.