close

In ultimul timp, daca va aduceti aminte, am vorbit destul de mult despre restaurari si despre cum au fost amenajate locuinte de lux in cele mai neobisnuite locuri (1, 2, 3). Astazi o sa va aratam un proiect extrem de interesant al unei case care a fost construita pe un pod restaurat.

Proiectul se numeste Knob Creek Residence, poarta semnatura celor de la Platt Architecture si se gaseste in Carolina de Nord, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.
casa pe pod 9

casa pe pod 8

casa pe pod 7

casa pe pod 6

casa pe pod 5

casa pe pod 4

casa pe pod 3

casa pe pod 2

casa pe pod
casa pe pod 5

casa pe pod 4

casa pe pod 3

casa pe pod 2

casa pe pod
Proiectul acestei case a fost inca de la inceput o adevarata provocare, date fiind conditiile locului de constructie, un pod vechi de peste 100 de ani. Acesta a fost reamenjat, iar structura de rezistenta a fost imbunatatita, astfel incat acesta sa reziste sub actiunea propriei greutati. Trebuie mentionat ca nu intreaga casa este pe pod, ci doar un segment corespunzator livingului. Chiar si asa, dupa cum se vede in pozele de mai sus, proprietarii nu s-au sfiit sa amenajeze ziduri interioare din piatra, chiar daca ele cantaresc mai mult decat o fac zidurile obisnuite.

In rest, structura de rezistenta aferenta constructiei de pe pod este pe baza de grinzi groase de lemn, pe care s-a construit intregul paviliment, precum si acoperisul. Aceasta metoda a pastrat aerul rustic, de cabana, si totodata a mai micsorat din greutatea generala a casei.

Cat despre design-ul interior, el se bazeaza pe mobilier din lemn, clasic, precum si pe asocierea placuta ochiului dintre sticla, lemn si piatra naturala din zidurile peretilor.

Tags : casa de pe pod

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.