close
ArhitecturiCase & Vile

Casa La Atalaya, o super resedinta de pe plajele Californiei

Cand vine vorba de California Beach, cei mai multi oameni au in minte plaje aglomerate, temperaturi ridicate si oameni care vor sa se bronzeze. Putini stiu insa ca plajele californiene nu sunt toate atat de aglomerate pe cum se crede si ca mai mult, la doar cativa kilometri de marele orase de pe coasta sunt situate resedinte luxoase a caror valoare se ridica la ordinul de zeci de milioane de dolari.


vedere din fata cala la atalya

Una dintre aceste super vile de lux este casa La Atalaya, proiectata de Alberto Kalach. Este o resedinta imensa, situata in apropierea unei plaje. Nu poate fi numita casa de vacanta, ci mai degraba resedinta de lucru, intrucat dupa cum veti vedea in pozele urmatoare, este construita astfel incat sa poata fi resedinta perfecta, dar totodata sa poata fi folosita si pentru lucru si/sau intalniri de afaceri.

sala de protocol

Ca orice casa moderna, casa La Atalaya beneficiaza de o iluminare naturala. Avand ferestre imense si chiar pereti intregi de sticla, efectul vizual este unul placut, mai ales ca propietarii au un peisaj direct spre apele agitate ale oceanului Pacific.

vedere laterala casa la atalya
dormitoarevedere din interior

Totusi, ce e cu adevarat special la casa La Atalaya e cantitarea industriala de piatra folosita atat pe interior, cat si pe exterior. Practic, intreaga casa pare sa fie construita doar din piatra, insa asta e doar o iluzie optica creata de ingeniozitatea proiectantilor: pe interior, lemnul folosit pentru podele si pentru unele amenajari interioare are aproximativ aceeasi culoare ca piatra folosita pentru exterior. Asadar, luminozitatea si senzatia de duritate oferita de cantitarea de piatra formeaza cumva un contrast aparte, modern, placut ochiului, care, garantat, atrage toate privirile vizitatorilor.

interior 2 casa la atalaya
interior
vedere exterioara 2
vedere exterioara
vedere exterioara 3

Casa La Atalaya are o valoare de aproximativ de 19 milioane de dolari, fiind una dintre cele mai luxoase resedinte de lux din california

[Sursa: thecoolist.com]

Tags : californiadesignervila de lux

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.