close

Astazi va prezentam un proiect inedit cu o casa plutitoare din Singapore. Intreaga constructie se afla in largul marii si aici se poate ajunge de la mal doar cu ajutorul unei barci cu mortor sau prin inot pentru cei mai curajosi. Ideea apartine arhitectului Dymitr Malcew de la firma de arhitetectura H2ORIZON si este construita pe o platforma foarte rezistenta. Desi este o vila de lux pe mare, beneficiaza de un living spatios, doua dormitoare cu bai individuale si o bucatarie.

Putem spune ca intreaga casa este un fel de spatiu deschis pentru fiecare camera are geamuri din podea pana in tavan in loc de ziduri. Singura portiune in care vom intalni ziduri este aceea care desparte camerele.  Asta inseamna ca veti observa doar un zid netransparent in fiecare incapere. Trebuie sa reconastem ca este ceva indedit ce nu credeam ca vom vedea. Avantajul este ca indiferent undeva v-ati afla in casa veti beneficia de privelisti incredibile in largu marii si veti putea admira apusul sau rasaritul in toata splendoarea lui.

Decorurile sunt foarte minimaliste dar ofera o eleganta incredibila. De altfel toata constructia este din lemn pentru a nu fi foarte grea si a reusi sa pluteasca deasupra apei fara sa le fie teama proprietarilor de vreo neplacere.

Probabil este una din cele mai bune metode de a reusi o comuniune a naturii cu o locuinta. Am putea sa o consideram o mini insula. Aici se beneficiaza de confort si facilitatile necesare unui trai zilnic. De exemplu bucataria este utila cu toate trebuintele uneia obisnuite dintr-un apartament sau o vila.

In schimb noi am fost foarte fascinati de terasa care poate fi accesata din living. Aceasta este destul de spatioasa si va poate permite sa faceti plaja si sa stati asezati pe sezlonguri. In acelasi timp credem ca este nevoie si de putin curaj pentru a dormi aici in tipul noptii. Natura este imprevizibila si se mai formeaza furtuni pe mare care se rasfrang prin valuri mai puternice spre mal. In acele momente probabil ca acestea se vor sparge in geamurile casei. Desi constructia este foarte stabila, tot ramene acea senzatie de o frica oarecare, de ce oare sar putea intampla. Indiferent de orice, aceasta casa ramane in continuare un proiect de admirat si acel gen de locuinta pe care fiecare din noi si l-ar dori la un moment dat.

Acum va lasam in compania imaginilor care vor reusi sa descrie mai bine ca cuvintele tot ceea ce reusete sa transmita aceasta locuinta de vis:

casa-plutitoare-freshhome (1)

casa-plutitoare-freshhome (2)

casa-plutitoare-freshhome (3)

casa-plutitoare-freshhome (4)

casa-plutitoare-freshhome (5)

casa-plutitoare-freshhome (6)

sursa fotografii: www.decoist.com

Tags : amenajareamenajare gradinaapartamentbiroucamera de zicamere copiicasacasa de vacantacasa plutitoaredesign interiordormitor

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.