close
ArhitecturiCase & Vile

Underground Hillside, o super resedinta in Paraguay

Cand vine vorba de o casa cu o mare parte din ea sub nivelul solului, cei mai multi oameni tind sa se gandeasca fie la beciuri, fie la… hobbiti. Cei de la Bauen ne arata astazi cel mai nou proiect al lor, anume resedinta Underground Hillside, construita in apropierea localitatii Luque, in Paraguay.

underground hillside paraguay
Intreaga resedinta a fost conceputa astfel incat sa poata gazdui doua familii. Practic, cei de la Bauen au gandit 2 resedinte cu un design comun, strans lipte una de alta. Asta inseamna ca ambele parti au fiecare intrari separate; totusi, proiectul a fost cumparat de doi frati care au preferat sa elimine toate elementele care separau cele 2… case.
Dupa cum se poate vedea in pozele de mai jos, proiectul este inconjurat de dealuri cu verdeata, iar fiecare intrare este placata cu piatra.
vedere din spate a resedintei
acoperis casa subterana
Partea speciala a acestui proiect e faptul ca o mare parte din locuinta e semi-ingropata in pamant, nu pe toate laturile, ci doar pe laterale. Acesta este motivul pentru care peretii de pe lateral sunt placati cu piatra (de fapt, piatra are rol de decor, ea mascand sistemul anti-umezeala).
vedere interior
vedere interior 2
Intregul proiect a avut un succes atat de mare, incat ceilalti membri ai familiei proprietarilor au dorit o casa la fel. Astfel, dupa cateva luni, cei de la Bauen le-au dat in folosinta si cea de-a doua casa, care este o copie fidela a resedintei Underground Hillside.
underground hillside 2
undeground hillside 3

[sursa poze – hinconsumption.com]
Tags : resedinta

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.