close

La doar cativa kilometri de Johannesburg, in Africa de Sud, mai exat in Bassonia, a fost construita recent vila Tat, la proiectarea careia s-a implicat casa de arhitecti Nico Van Der Meulen Architects. Resedinta nu a fost construita de la 0, ci mai degraba a fost achizitionat un bloc mai vechi, cu 5 etaje, care apoi a fost renovat in ceea ce puteti vedea mai jos.

resedinta tat
Arhitectii au profitat de faptul ca intreaga cladire era construita mai degraba pe vertical decat pe orizontal, probabil si din spatiului relativ abrupt, si au modernizat total casa intr-un mod care ofera mai multa luminozitate (si totodata o priveliste uimitoara), dar care nu afecteaza deloc structura de rezistenta a… blocului.
House-Tat-in-Bassonia-3
House-Tat-in-Bassonia-2
House-Tat-in-Bassonia-4
Pe toate cele 5 nivele ale resedintei Tat se afla terase destul de mari. Proprietarii au preferat sa nu amplaseze mese si scaune pe toate terasele, ci mai degraba sa considere terasa principala pe cea de la parter, acolo unde au instalat si o piscina, pe care au si iluminat-o ulterior.
Daca exteriorul nu v-a impresionat, atunci trebuie sa vedeti interiorul: camere mari, cu mobilier relativ putin, dar cu pereti de sticla, unii dintre ei fiind chiar glisanti.
House-Tat-in-Bassonia-11
House-Tat-in-Bassonia-10
House-Tat-in-Bassonia-8
House-Tat-in-Bassonia-12
E de-a dreptul geniala lustra verticala instalata in dormitorul principal. Desi unii ar spune ca lumina respectiva e prea la nivelul ochilor, se pare ca unghiurile de difuzare ale luminii ocolesc zona ochilor, dupa cum declara cei de la Nico Van Der Meulen Architects.
House-Tat-in-Bassonia-15
House-Tat-in-Bassonia-24
House-Tat-in-Bassonia-19
House-Tat-in-Bassonia-18
House-Tat-in-Bassonia-16

[sursa – Nico Van Der Meulen Architects]
Tags : casa johannesburgresedinta de luxvila

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.