close
Dormitoare

Dormitoare: mic indreptar de decorare

Au trecut cateva saptamani de cand nu am mai scris pe freshhome.ro despre dormitoare. Pentru astazi ne-am gandit sa incepem un mic indreptar de decorare, care poate va va fi de folos atunci cand veti dori sa va redecorati/decorati dormitorul.

dormitoare 19

dormitoare 18

dormitoare 17

dormitoare 16

dormitoare 14

dormitoare 13

dormitoare 12

dormitoare 11

dormitoare 10

dormitoare 9

dormitoare 8

dormitoare 7

dormitoare 6

dormitoare 5

dormitoare 4

dormitoare 3

dormitoare 2

dormitoare
Cred ca stiti deja povestea: dormitorul e camera in care ne petrecem, in medie, peste 25 de ani din viata. E logic ca aceasta camera ar trebui sa ofere un confort sporit, indiferent de timpul alocat odihnei.

Obiectele esentiale dintr-un dormitor obisnuit sunt: salteaua (de preferinta ortopedica si antialergica), sursele de lumina si asternuturile, dupa care urmeaza obiecte secundare precum dulapuri de haine, electronice, fotolii sau chiar birouri.
Principial, multa lume recomanda o simetrie perfecta in dormitor, mai ales in camera unui cuplu, insa nu intotdeauna acest lucru e posibil. Trebuie sa tineti cont si de structura camerei, cat si de modul in care sunt pozitionate ferestrele. Dormitorul unui burlac poate avea fara probleme o sursa de lumina doar pe o parte a camerei, insa in niciun caz acest lucru nu e valabil in cazul in care respectivul dormitor e pentru un cuplu.

In locuintele in care nu exista spatiu suficient, dormitorul e folosit si pe post de dressing. Astfel, poate fi amplasata si o oglinda de perete, singura regula fiind ca ea sa nu fie pozitionata in dreptul ferestrelor. De ce? Pentru ca razele de lumina vor fi reflectate si vor fi greu de suportat daca acestea ajung si in directia patului.

In ceea ce priveste electronicele si birourile, amplasarea lor in dormitoare depinde mult de spatiul disponibil. Acolo unde exista suficient spatiu, ambele sunt optionale. Noi va recomandam sa renuntati pe cat posibil la electronicele din dormitoare si sa folositi respectivele camere strict pentru scopul lor functional. In ceea ce priveste amplasarea biroului, e o chestiune care la fel, depinde de spatiu. In apartamentele mici poate fi adaptata in lipsa de alte posibilitati, insa in casele mari ar trebui gandita crearea unui spatiu de lucru in afara dormitorului, dupa cum ar fi si normal.

Tags : amenajare dormitor

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.