close
Bucatarii

10 bucatarii albe menite sa va inspire

Prin natura ei, culoarea alba este una care creeaza iluzia de spatiu si de curatenie. Nu e de mirare, asadar, ca cele mai multe bucatarii sunt decorate mai mult in alb, atat pentru a crea iluzia de spatiu, dar si pentru a crea senzatia de prospetime si curatenie. Pentru articolul de astazi v-am pregatit o serie de 10 bucatarii albe menite sa va inspire, care, speram noi, o sa va ajute data viitoare cand veti dori sa redecorati bucataria.

bucatarie alba 10

bucatarie alba 9

bucatarie alba 8

bucatarie alba 7

bucatarie alba 6

bucatarie alba 5

bucatarie alba 4

bucatarie alba 3

bucatarie alba 2

bucatarie alba
V-am tot vorbit de-alungul timpului pe freshhome despre crearea unui punct focal de contrast. Si intr-o bucatarie in care culoarea alba e dominanta poate fi creat foarte usor un astfel de punct focal. De altfel, albul in sine poate fi accentuat de existenta unei culori puternice precum albastrul sau cea de tip maro-stejar.

Asa cum am mai spus-o in repetate randuri, in astfel de camere functionalitatea trebuie sa fie plasata pe primul loc in detrimentul design-ului. Solutii care sa imbine design-ul cu functionalitatea se gasesc destule, trebuie doar sa fiti dispusi sa le acceptati. De exemplu, noile bucatarii modele se bazeaza foarte mult pe geometrie. Toate elementele sunt plate si sunt asezate in functie de alte elemente complementare, iar punctele de contrast au culori usor stridente, precum nuante de rosu puternic sau de albastru. In niciun caz nu trebuie sa combinati mai multe culori de contrast in aceeasi camera, intrucat se poate cadea foarte usor spre o panta kitschoasa.

In plus, nu stiu daca ati observat, dar din ce in ce mai multa lume isi creeaza o camera imensa unind bucataria cu o camera de zi, acolo unde este posibil. Totusi, pentru a pastra nuanta, e necesar ca si in camera de zi culoarea dominanta sa fie tot alba.

Tags : bucatarii albe

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.