close
IdeiTerase & Gradini

5 idei de amenajare a gradinii pentru casele din apropierea lacurilor

Gradinile sunt, cel putin in acceptiunea moderna, locuri de relaxare, de petrecut timpul impreuna cu prietenii. Acesta este motivul pentru care, la capitolul amenajare gradini, cei mai multi oameni se multumesc sa instaleze un foisor sau o piscina, fara sa faca nimic altceva, lucru care nu e neobisnuit si nici de neindeajuns de cele mai multe ori.

Problemele de amenajare a gradinilor apar atunci cand proprietatea este limitata de malul unui lac sau al unui rau, caz in care este nevoie de ceva masuri in plus, atat pentru a oferi un aspect placut si util, dar si pentru ca nu cumva apele sa se reverse sau sa se infiltreze prea mult in pamantul de pe mal.
decor gradina
In cazul de mai sus, propietarii au construit maluri de beton pentru a proteja pamantul de langa apa, dar si pentru a avea un loc solid pe care sa se plimbe sau de pe care sa pescuiasca. A se observa si faptul ca intreaga casa a fost proiectata astfel incat propietarii sa aiba vedere la lacul care le strajuieste proprietatea.
casa langa rau 2
Pentru casele care au un parau la doar cativa pasi, nu gradina este cea care trebuie amenajata, ci mai degraba casa insasi. Dupa masura posibilitatilor, exact ca in poza de mai sus, construirea unei punti sau a unui balcon si amenajarea unui drum direct catre parau poate fi solutia cea mai buna si cea mai usoara, mai ales pentru cei care adora sa auda in permanenta apa unui parau curgand.
ponton
Acolo unde proprietatile sunt abrupte, construirea unui ponton pavat cu piatra si a unei cai de acces poate reprezenta solutia optima. Desi o astfel de amenajare s-ar putea sa fie dificila si sa coste un pic, avantajele sunt in mod clar in favoarea acestei metode. In fond, un ponton mai larg poate fi folosit si pentru relaxare, dar si pentru luat masa sau chiar si pentru lucru in liniste.

ponton 2
ponton 4

[sursa imagini -homedit.com]

Tags : amenajare gradina

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.