close

Canapeaua este cea mai importanta piesa de mobilier intr-o camera de zi, piesa care nu poate lipsi sub nicio forma. De asemenea, acest obiect dicteaza amenajarea livingului si are o foarte mare importanta asupra aspectului general al locuintei. Desi tindem sa cumparam modelele noi, pentru a fi in tendinte, este foarte important sa stim care sunt criteriile pentru alegerea unei canapele.

Leisure-Sofas-226-

110404ffzlpy903430

bespoke-sofas

Functional-Headrest-Corner-Sofas-FL-G-30410-

Living-Room-Sofa

modern-sectional-sofas

Wonderful-Contemporary-Red-Sofas-Interior-Design-Ideas-915x619

s2060b2

sectional-sofa

Sectional-Sofa-LY196-

Sectional-Sofas-525

TOS-FY709-LT-A614-A2507-RSF_5

In primul rand, trebuie sa masurati spatiul unde vreti sa asezati canapeaua. Daca planuiti sa achizitionati una extensibila, masurati cu aproximatie, luand in calcul spatiul pe care il va ocupa desfasurata. O canapea mult prea mare intr-o incapere mica va crea impresia de aglomerat si sufocant. Alegeti mai bine o canapea mai micuta, sofisticata si care sa se incadreze in dimensiuni. Daca spatiul va permite, alegeti o canapea voluminoasa, cu design futurist, care sa completeze estetic incaperea.

Daca locuiti intr-o garsoniera, sau camerele dumneavoastra sunt mai mici, puteti opta pentru o canapea extensibila, care indeplineste dublu rol: este spatiu de relaxare atunci cand vreti sa va odihniti sau sa va uitati la televizor, dar devine si pat, pe timp de noapte. In acest fel, ziua o puteti strange si salvati spatiu. Este solutia ideala si pentru perioadele cand aveti musafiri.

Un alt criteriu important este tipul de canapea. Aceasta poate fi de colt, poate fi sub forma literelor U, L, poate avea doua, trei sau mai multe locuri, poate fi rotunda. De asemenea, ganditi-va la tipul de material al canapelei. Recomandarea noastra este sa le evitati pe cele din material textil ori sintetic, pentru ca se vor murdari foarte repede, vor necesita curatare permanenta, iar, in timp, aspectul va deveni sters. O alternativa este tapitarea canapelelor, lucru care le va proteja si va va scuti de curatarea in permanenta. Daca va permiteti, alegeti modele din piele sau inlocuitor, pentru ca sunt mult mai usor de ingrijit si vor rezista mai mult.

Atunci cand va aflati in magazin, o sa fiti tentati sa o alegeti pe cea mai pufoasa si mai moale dintre toate. Tineti minte, insa, ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa. Ganditi-va cat timp veti petrece pe canapea, cine va beneficia de ea (copiii, catelul, pisica), pentru ca va trebui sa fie mai rezistenta. Evitati-le pe cele in care va cufundati cu totul; va puteti aseza pe marginea ei, sa vedeti cat de fema este. Tineti cont si de aspectul cromatic general, pentru ca nu va doriti o canapea care sa para ca a fost trantita la intamplare in camera.

Tags : canapele sofisticate

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.