close

Fiecare din voi a visat cel putin o data sa isi construiasca o plaja pe malul marii si sa refugieze acolo. Sa fie locul pentru micile escapade in momentele grele ale vietii. Sa stati pe terasa si sa admirati marea si nisipul fin. Sa simtiti ca natura v-a adoptat si marea e numai a voastra, ca isi sparge valurile la mal numai pentru voi.

Unii chiar si-au pus in aplicare acest vis si si-au construit o casa pe plaja. De altfel acest tip de locuinta a devenit din ce in ce mai popular in ultima vreme in toata lumea.

Asa cum v-am obisnuit, si astazi va prezentam un proiect de exceptie. O casa din orasul Big Sur din California cu vedere la Oceanul Pacific. Deja aici s-au depasit barierele timpului si spatiului, ale realitatii si imaginarului. Toate s-au contopit intr-o locuinta exceptionala.

 mode_casa

mode_casa1

mode_casa2

mode_casa3

mode_casa4

mode_casa5

mode_casa6

mode_casa7

mode_casa8

mode_casa9

mode_casa10

mode_casa11

mode_casa12

mode_casa13

Este situata in una din zonele cu foarte multa verdeata din oras, undeva pe un deal aproape de ocean. Este o locuinta care a fost proiectata de arhitecti pentru a imbina elementele naturale cu cele artificiale. Astfel in jurul ei s-a creat o atmosfera boema. Poate si prin combinarea nuantelor calde si neutre a fost accentuata aceasta stare, dar a ajutat si la crearea unui contrast vizual interesant.

Un element pe care il vom intalni mereu la casele de pe plaja este nelipsit si in acest caz. S-au folosit ferestre mari din podea pana in tavan pentru a oferi o vedere panoramica asupra oceanului. Iar pentru a da senzatia si de o locuinta rustica, care se contopeste cu natura, peretii exteriori sunt decorati cu piatra. Utilizarea geamurilor inalte si a pietrelor, impreuna cu mici inserari de lemn ofera imaginea perfecta a unei case de vacanta pentru fiecare din voi. Aceste inseratii de piatra si lemn au fost folosite si in interior. Iarasi un contrast absolut superb: o vila rustica, cu elementele unei de la munte, amplasata pe malul oceanului Pacific.

Interioarele au fost proiectate, in primul rand, pentru a se asigura proprietarii ca obiectele antice de care dispun sunt valorificate corespunzator. Fiecare are locul lui bine stabilit si este pun in lumina. Foarte interesant este ca au combinat elementele vechi cu cele moderne, creand astfel o comuniune a celor doua lumi.

Probabil cel mai romantic loc din casa este baia. Este foarte mare, cu geamuri imense si o cada cu o nota de vechi.  Este locul ideal pentru relaxare si admirare a oceanului in acelasi timp pentru ca aceasta dispune de o vedere in zare.
De altfel toata casa este conceputa pentru a oferi din fiecare camera vedere catre ocean. Tocmai pentru a fi siguri ca aceasta este cat mai clara, vom gasi cel putin un geam din podea pana in tavan in incaperi.

Speram ca v-am delectat si astazi privirile si v-am facut sa visati putin alaturi de noi la o casa ca in povesti!

Tags : amenajareamenajare gradinacameracamera de zicamere copiicasa de vacantadecor casadecor interiordesigndesign dormitordesign interiorlocuintamobila ieftinaMobilierperetiresedintaresedinta de luxspatiusufragerievilavila de lux

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.