close
Bucatarii

Coltare moderne pentru bucatariile voastre!

Stiti cum au aparut coltarele? Sunt de fapt o consecinta a usilor de bucatarie, tocmai in ideea in care pe masura ce arhitectura camerelor a inceput sa sufere modificari: numar mare de oameni in familii, spatiu relativ restrans, iar intrari deseori nemaifacandu-se partea din mijloc. Astel, nemaiputandu-se pune o masa in mijloc fara a irosi aproape intregul spatiu locuibil corelat cu faptul ca spatiul aferent colturilor ramanea aproape intotdeauna gol, risipindu-se o buna parte din suprafata locuibila, a aparut nevoia de coltare.

Acum, daca in acceptiunea generala de coltare, ele sunt percepute ca niste obiecte folositoare, dar relativ masive (sunt folosite si pe post de spatii de depozitare, deseori), motiv pentru care noi ne propunem astazi sa va schimbam un pic ideile si sa va aratam un set de coltare moderne.


Apoi, nu e necesar ca respectivele coltare sa joace rol si de dulapuri, putand fi foarte bine simple banci (mai solide), in forma literei L, cu laturile de lungime suficienta incat sa-i incapa pe membrii obisnuiti ai locuintei respective.

Aceste coltare moderne nu sunt numai locuri de luat masa, ci reprezinta si locuri de reuniune, in care problemele de zi cu zi pot fi dezbatute, dar si spatii de lucru, la nevoie.

La capitolul sfaturi, iata ce va recomand: in primul rand, masa nu trebuie sa aiba nicidecum picior rotund si tablia in sine nu trebuie sa fie foarte subtire, pentru ca asta inseamna ca va tinde sa se deformeze sub actiunea unor greutati sau pur. De asemenea, un cadru metalic fie cu 4 picioare, fie cu 2, e mult mai recomandat, tocmai pentru ca asta permite ca scaunele sa poata fi bagate sub masa, economisind astfel din spatiul bucatariei.

Nu in ultimul rand, nu va orientati spre coltare late, tocmai pentru ca nu sunt foarte practice: daca ramane spatiu mul intre trunchi si spatar, nu veti putea sta cum trebuie, iar cu spatele sprijin de spatar nu veti ajunge la masa, ceea e inseamna ca veti irosi si spatiu si nici nu veti sta foarte comozi

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.