close
Bucatarii

Rafturi rustice de bucatarie – 20 de idei pentru casele voastre!

Dau o atmosfera calduroasa, sunt usor de implementat si sunt foarte practice, plus ca dau forma unei bucatarii in care se munceste. Vorbim de rafturi rustice de bucatarie, o idee care incepe sa fie tot mai adesea implementata in locuintele moderne de catre fanii stilului rustic. De cele mai multe ori, asta presupune rafturi brute de lemn, cu toate ca pana si lor si le poate da o aura moderna cu mici tratamente sau impreuna cu accesoriile potrivite.

Dupa cum vedeti in pozele de mai jos, se incadreaza foarte bine in peisajele oferite de bucatariile moderne, chiar daca uneori presupun ceva mai multa munca pentru intretinere. Referitor la acest capitol, munca de intretinere depinde de cat de brut alegeti sa lasati lemnul, dar si in functie de tipul lui. Daca in bucataria voastra sa lucreaza cu sosuri, cu substante care pateaza, e de preferat sa pozitionati aceste rafturi rustie in zona de langa cea de gatit, tocmai pentru a nu provoca pete care sa poata fi ulterior indepartate cu greu.


Personal, prefer lemnul inchis la culoare, gros, dar care sa fie lacuit sau laminat, astfel incat sa-si pastreze aspectul rustic, sa arate bine, dar care totodata sa fie functionale si sa fie usor de intretinut, la fel si daca vorbim de blaturi de bucatarie rustice.

Rafturile pot fi si vopsite intr-o culoare oricare, atat timp cat e placuta ochiului si atat timp cat lemnul nu pare prelucrat prea mult, astfel incat sa se mentina stilul acesta rustic de care tot vorbim.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.