close

Cum majoritatea dintre noi stam la bloc si ne luptam cu spatiile destul de mici, in general, din locuintele construite inainte de Revolutie. Cei mai multi dintre noi au balcoane foarte mici la apartament, iar unii din pacate nu au deloc. Stim ca mereu v-ati dorit sa amenajati cat mai eficient acel spatiu: sa fie si un loc de depozitare suplimentar, dar si unul in care sa va serviti cafeaua dimineata in zilele calde.  Balconul apartamentului vostru poate deveni oaza in aer liber, naturala de care aveti nevoie toti cei care nu aveti o casa construita sau nu stati in ea decat in vacante. 

Nu conteaza daca il aveti inchis cu termopan de sus pana jos sau inca are forma sa de la inceputurile constructiei.  Ei bine astazi venim cu cateva modele inspirationale si idei utile, spunem noi, prin care sa optimizati acest spatiu si sa il faceti sa arate de vis:

idei-amenajare-balcon-apartament (4)

idei-amenajare-balcon-apartament (1)

idei-amenajare-balcon-apartament (2)

idei-amenajare-balcon-apartament (3)

idei-amenajare-balcon-apartament (5)

idei-amenajare-balcon-apartament (6)

idei-amenajare-balcon-apartament  (7)

idei-amenajare-balcon-apartament  (8)

In momentul in care va ganditi sa reamenajati ar trebui sa plecati de la cumparare de plante. Ele trebuie sa fie nelipsite din acest spatiu si sa fie foarte viu colorate. Dau un viata si un suflu aparte. Pentru a crea un decor cochet puteti sa achizitionati ghivece de flori ornate cu modele din fier forjat, de exemplu.

In functie de cat de mult va permite spatiul asezati o masuta cu 2 scaune sau eventual creati o banca mai ingusta pe lungimea lui. Acestea trebuie neaparat sa contina pernute pufoase pentru sezut si sa fie viu colorate. In balcon trebuie sa folositi culori calde, cat mai deschise pentru a se completa cu razele soarelui. De obicei pe laterale se monteaza dulapuri. Va recomandam sa le faceti la comanda si nu sa le cumparati direct din magazin. In momentul in care le realizati voi veti putea alege inaltime, latimea si adancimea. Se va incadra perfect in decor si nici nu v-a ocupa foarte mult spatiu.

Pentru o atmosfera idilica pe timp de noapte decorati cu lumanari sau felinare. Le gasiti in toate magazinele specializate de mobila. Plus ca si ele va vor oferi variante de amenajare pentru spatiurile mici. Au piese de mobilier special create pentru acestea. Uite de exemplu daca va doriti o masa pentru cafea dar vi se pare ca in restul timpului ocupa prea mult loc, va puteti face una care extinde si strange sustinuta de peretele interior al balconului.

Nu montati clasicele sarme de haine care stau mereu in partea superioara a spatiului. Achizitionati-va din orice magazin un suport pentru hainele ude. Acesta este foarte practic: il intindeti in momentul in care puneti hainele la uscat si apoi il strangeti si il depozitati intr-un colt ascuns, departe de privirea musafirilor.

Fresh Home va ajuta sa redecorati spatiile mici cu stil!

Tags : amenajare balcom apartamentamenajare balconamenajare terasaamenajare terasa apartamentdecordecor terasadulap pentru balconidei amenajare balconmasa cafea balconmobilamobila balcon

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.