close
Terase & Gradini

Leagane pentru gradina – 20 de idei pentru curtile voastre!

Daca vorbim de leagane pentru gradina, vorbim de o investitie care, bineinteles, in niste limite, e cat se poate de justificata. De ce? Pentru ca gradinile se presupune ca ar trebui sa fie o oaza de liniste si relaxare, un mic refugiu din calea vacarmului zilnic al marilor orase.

Cred ca mai toti am avut, cei care am crescut si cu bunicii la sat, leagane legate de creanga vreunui copac. Ei bine, leaganele pe care vi le prezentam astazi sunt versiuni mai elaborate, mai elegante si mai confortabile si, fara indoiala, ceva mai mari.

Gama de leagane din comert este destul de variata, iar fiecare  model vine cu avantajele si dezavantajele proprii. De exemplu, leaganele din lemn tind sa scartaie destul de mult dupa o vreme, dar sunt ceva mai rezistente in fata factorilor de mediu atunci cand sunt tratate special. Pe de alta parte, cele metalice sunt mai usor de montat, dar tind sa rugineasca pe la imbinaturi.

Personal, recomand amenajarea unor leagane definitive, cu o structura impamantata pentru o mai buna stabilitate.

Leaganele cu fundatie sau cu baza solida si cat mai larga nu ajung sa scartie prea mult, plus ca sunt mai trainice si rezista la o greutate mai mare. Prin extensie, asta inseamna ca puteti pune leagane/paturi/divanuri suspendate de dimensiuni mai mari, astfel incat ele sa poata fi folosite si pentru cate un pui de somn din cand in cand.

De asemenea, ca sfat personal, nu le amplasati in bataia directa a soarelui, ci undeva la umbra, astfel incat cei care stau in leagan sa poata citi, sa poata dormi (eventual) sau sa povesteasca cu cei din jur fara a face un efort considerabil de a isi tine ochii deschisi.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.