close

Astazi am decis sa va oferim cateva trucuri mici, legate de designul interior, pentru amenajarea spatiului din casa voastra care pot face toata diferenta. Stiind ce e bine si ce e rau putem face un spatiu sa fie aerisit si sa nu il transformam in ceva haotic si inghesuit. Astfel casa voastra va avea un sentiment de ordine si echilibru.
mobila sufragerie1
1 . Nu supramobilati camera

Cred ca cel mai simplu este sa alegeti designul unei camere si sa o umpleti cu tot felul de piese de mobilier si obiecte decorative. Daca exagerati puteti sa o transformati intr-un depozit de mobila si accesorii. Mobilier ar trebui sa umple spatiul si in acelasi timp sa creeze un efect de libertate, sa fie util si functional. Ar trebui sa existe suficient spatiu in camera pentru a crea imaginea de miscare si aerisire.

O camera nu ar trebui sa arate si sa se simta inghesuita. Uneori nu mobilierul prea mult aglomereaza ci simpla asezare a acestuia. Incercati sa plasati totul cu un rost si sa se completeze unul pe celalalt.  Nu uitati ca o camera cu foarte mult mobilier va fi o camera care nu va zambi si nu va fi primitoare.

mobila sufragerie2

2 . Nu incercati sa inserati obiecte care nu se potrivesc

De exemplu un mobilier care este prea mic va face camera sa para mai dezechilibrata si sa semene mai mult cu o casa de papusi decat cu una de primire a musafirilor. Iar mobilierul mare al unei camera va da senzatia de inghesuit. Înainte de a muta mobila, si cu siguranta inainte de a va achizitiona mobilier nou – canapele, mese, dulapuri sau paturi – asigurati-va ca stiti exact cat va ocupa fiecare pisa in parte din lungimea si inaltimea spatiului disponibil.

mobila sufragerie3

3 . Mentineti ordinea in camera

Aici trebuie sa luam in calcul accesoriile decorative folosite. Nu trebuie exagerat cu ele si ,la fel ca in alte cazuri, trebuie sa faca parte din decor. Permanentele sentimente de echilibru, ordine, calm si miscare sunt esentiale pentru orice spatiu bine decorat. Atunci cand exista dezordine prea multa parca nici nu va simtiti confortabil. Dezordinea poate fi remediata cu usurinta prin indepartarea catorva lucruri. Trebuie sa tineti cont de cele care conteaza, cele importante si acelea de care va puteti lipsi.

mobila sufragerie4

4 . Nu folositi o lumina slaba

Sistemele de iluminat sunt unul dintre cele mai importante elemente de proiectare. Fiecare spatiu ar trebui sa aiba parte cat mai multa lumina naturala posibila de asemenea. Daca aveti ferestre mari nu le blocati cu perdele sau draperii inchise la culoare.  Puteti adauga susrse de lumina in orice loc al camerei numai pentru a pune in evidenta mobilierul si intraga suprafata. Aveti grija insa sa nu exagerati nici cu acestea pentru ca prea multe pot aglomera camera. De exemplu, in dormitor puteti pune cate o veioza pe cele doua laterale ale patului.
mobila sufragerie5

5 . Nu alegeti mobilierul inainte de a alege culoarea peretilor

Alegerea culorii vopselei inainte de mobilier ( canapele, covoare, etc ), va fi mult mai dificila. Sa nu uitam ca vopselele de pereti se gasesc in toate nuantele dorite, dar despre mobila nu putem spune acelasi lucru. Va sugeram sa alegeti in primul rand canapeaua si covorul. Apoi mergeti cu culoarea tesaturii la magazin si alegeti paleta de culori pentru pereti. De asemenea, va recomandam sa testati mai multe nuante ale culoarii preferate pe ziduri inainte de a incepe zugravirea completa a camerei.. In timp ce specimenele de vopsea sunt foarte precise de iluminarea naturala, in diferite etape ale zilei se schimba in functie de intensitatea luminii si acest lucru va afecta culoarea peretilor.
mobila sufragerie6

6 . Nu subestimati importanta bugetului

Nu  fiti prea cheltuitori si nu cumparati prea multe. Nu trebuie sa luati totul dintr-o data. Alegeti sa achizitionati tot ce e mai bun si ce va puteti permite pe moment. Nimeni nu isi mobileaza o casa din prima complet. Totul se face pe parcurs si cu pasi mici pentru a garanta succesul final.
mobila sufragerie7

7 . Nu este suficient un singur magazin de mobila

Nu cumparati toate lucrurile din aceeasi sursa sau magazin. Veti vrea ca totul sa se coordoneze. Un spatiu bine decorat trebuie sa aiba personalitate si este imposibil ca totul sa arate la fel. Nu intotdeauna ceea ce vedeti prin reviste se potriveste cu ce aveti voi acasa. Asa ca va sfatuim sa va uitati in mai multe locuri inainte sa va decideti ce sa alegeti intr-un final.
mobila sufragerie8

8 . Nu ascundeti ferestrele

Nu folositi draperii mici si agatati suportul acestora cat mai aproape de plafon pentru a crea un sentiment de inaltime si aerisire. Tijele care sunt atarnate pot face un plafon se para prea mic  și pot face o camera sa fie mai ingusta decat este in realitate. Nu blocati lumina naturala decat in momentele in acre vreti sa dormiti. In restul zilei lasati-o sa patrunda in camera.
mobila sufragerie9

9 . Nu lipiti toata mobila de pereti

Acest lucru poate fi, probabil, una din cele mai frecvente greseli. Nu lipiti mobila de pereti. De exemplu daca beneficiati de un living mare si spatios alegeti sa puneti canapeaua, fotoliile si masa de cafea in mijlocul acesteia. Astfel veti putea sa va plimbati in jurul mobilei si nu va fi totul atat de linear. Desigur nu spunem sa nu puneti deloc mobilier in jurul peretilor ci doar sa nu fie tot acolo. Faceti ca atmosfera din camera sa respire si sa nu fie rigida; sa poata fi mutat oricand. Trebuie sa fiti pregatiti pentru orice eveniment posibil pentru voi, chiar si o petrecere neasteptat cu multi prieteni.
C

10 . Alegeti un obiect ce va fi in centrul atentiei

Un punct focal va ofera directie si ordine. Alegeti un lucru care doriti sa fie in centrul atentiei din momentul in acre se face accesul in camera. Ar trebui sa fie ceva mare si indraznet – ceva care va face diferenta. Puteti opta pentru un semineu, un tablou preferat sau o statuie de apartament. De aici trebuie sa porniti si sa creati totul in jurul aceslui obiect. Camera va arata bine, organizata si echilibrata.

mobila sufragerie11

Sursa: www.freshome.com

Tags : camera de zicanapea ieftinadecor interiordormitoridei mobilamobilamobila dormitormobila sufrageriemodele canapeasufragerie

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.