close

Cei care ne citesc de mult cu siguranta isi aduc aminte de articolele in care vorbeam de transformari, nu-i asa (1, 2, 3)? Se pare ca englezii au o adevarata afinitate pentru transformarea unor cladiri vechi din structuri darapanate in adevarate case de lux. Pentru astazi v-am pregatit inca un articol pe acest subiect, anume despre cum un hambar din Pussey, Oxfordshire, a fost adus pana la stadiul de vila de lux.

hambar 11

hambar 10

hambar 9

hambar 8

hambar 7

hambar 6

hambar 5

hambar 4

hambar 3

hambar 2

hambar
Proiectul acesta a fost inceput in vara lui 2007 si terminat in acelasi an de catre cei de la Anderson Orr Partnership. Desi se presupune ca un hambar e astfel construit incat sa fie spatios, acesta nu era chiar unul dintre cele mai spatioase. Cum clientul, actualul proprietar, a cerut arhitectilor sa restructureze ansamblul astfel incat sa para macar mai spatios, acestia au trebuit sa gaseasca solutii de amenajare.

Solutia gasita a fost destul de ingenioasa. In loc sa construiasca la etajul superior, arhitectii au ordonat muncitorilor sa mareasca spatiul in plan inferior, facand astfel posibila si amenajarea unei mansarde. De asemenea, pentru a scapa de imaginea de… ferma, echipa de designeri au schimbat intrarea principala in casa si au construit totodata si un sistem de scari interioare pentru a se putea accede la mansarda.

Desi locuintei i-a fost oferit un design calduros si modern, inca mai exista elemente care  amintesc de trecutul cladirii. Bineinteles, ne referim la structurile de rezistenta din lemn (unele dintre ele au fost adaugate ulterior), care ofera un aer rustic si care ofera indicii despre trecutul cladirii.

Tags : casahambar

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.