close
Bucatarii

Bucatarii mici: cum sa salvati si mai mult spatiu?

Despre bucatarii am tot scris pe freshhome.ro. V-am aratat o mega colectie cu poze, v-am vorbit despre culori, despre cum sa salvati spatiu. Astazi o sa detaliem un pic problema spatiului, intrucat cele mai multe apartamente au bucatarii mici, care cu greu pot fi folosite la capacitate maxima fara a fi nevoie de modificari.

In mod ideal, pentru a decora o bucatarie de mici dimensiuni este nevoie de un plan bine stabilit, cu toate detaliile bine puse la punct. De ce? Pentru ca sunt necesare calcule de spatiu, astfel incat proprietarii sa stie inca de la inceput ce optiuni au la dispozitie. Odata stabilit un plan, e dificil de modificat, mai ales dupa ce dulapurile si toate celelalte obiecte de bucatarie au fost montate.

In articolul de astazi o sa va aratam cateva elemente care nu numai ca va pot face bucataria sa arate mai mare, dar si sa-i ofere o functionalitate sporita:
1) Sertarele glisante pentru condimente. Daca gatiti cu multe condimente, atunci stiti cat de mult spatiu pot ocupa acestea. Un sertar vertical glisant intr-un spatiu care oricum nu poate fi folosit pentru altceva poate face minuni in acest sens.
sertar glisant

raft vertical
2) Scaune fara suport pentru maini. In fond, nici macar nu e nevoie de asa ceva intr-o bucatarie, nu? Suporturile consuma spatiu inutil, atat in camera cat si in jurul mesei.
scaune fara suport
3) Dulapuri fara usi. Prin natura ei, bucataria are multe dulapuri si dulapioare. Ce ar fi daca ati renunta la usi si ati lasa sa se vada farfuriile si oalele? Sigur, nu toata lumea va fi de acord, insa este o metoda foarte buna de a salva spatiu.
dulapuri fara usi
rafturi fara usi
4) Culori inteligente. Vopsiti bucataria in alb; daca alegeti alta culoare, atunci folositi aceeasi nuanta pentru toate elementele importante, tocmai pentru a crea o senzatie de spatiu. Bineinteles, culoarea trebuie sa fie deschisa pentru efecte vizuale pozitive.
aceeasi culoare

Tags : bucatarii mici

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.