close
Bucatarii

Bucatarii alb negru – 20 de idei pentru casele voastre!

Astazi o sa discutam putin despre bucatarii alb negru, o tema pe care am mai abordat-o pe freshhome.ro de-a lungul timpului si la care revenim astazi cu cateva idei noi. De ce bucatarii bicromate si mai ales de ce aceasta combinatie? In primul rand, albul si negrul sunt (non)culori complementare de tipul “evergreen”, care mereu vor merge bine impreuna, indiferent de trenduri.

Apoi, efectul vizual e unul placut, mai ales ca rezultatele (cu un pic de planning, ce-i drept), pot fi de-a dreptul specctaculoase, asa cum se vede in pozele de mai jos. Nu trebuie neglijat nici faptul ca aceasta combinatie este cat se poate de practica, intrucat negrul, atunci cand e punct focal, atrage privirile, iar eventualele urme de murdarie, de altfel foarte frecvente in bucatarie, sa nu mai fie atat de vizibile.
bucatarii-alb-negru

bucatarii-alb-negru-20

bucatarii-alb-negru-19

bucatarii-alb-negru-18

bucatarii-alb-negru-17

bucatarii-alb-negru-12

bucatarii-alb-negru-13

bucatarii-alb-negru-14

bucatarii-alb-negru-15

bucatarii-alb-negru-16

bucatarii-alb-negru-7

bucatarii-alb-negru-8

bucatarii-alb-negru-9

bucatarii-alb-negru-10

bucatarii-alb-negru-11

bucatarii-alb-negru-6

bucatarii-alb-negru-5

bucatarii-alb-negru-4

bucatarii-alb-negru-3

bucatarii-alb-negru-2

Nu scrie nicaieri in ce proportii trebuie sa fie cele doua culori, care dintre ele trebuie sa fie culoarea dominanta sau care este ponderea oricareia dintre culori, intrucat toti acesti factori variaza de gradul de iluminare naturala, de spatiul avut la dispozitie, cat si de strictetea cu care vreti sa va faceti planuri.

Regulile de baza care ar trebui sa fie respectate sunt cele ale firii: intr-o bucatarie in care iluminarea naturala nu e prea buna, albul ar trebui sa fie culoarea dominanta, cu atat mai mult intr-o bucatarie mica. Trebuie luat in considerare si faptul ca albul necesita destul de multa munca de mentenanta, dar nici negrul nu face rabat de la aceasta regula, pe aceasta culoare amprentele fiind mult mai mult vizibile decat pe alb.

Combinatia de alb cu negru merge foarte bine cu nuante de gri (si aveti minim 50 de nuante de gri cu care sa puteti sa lucrati), o culoare pe care o puteti implementa cu usurinta, nepunand mari probleme nici macar persoanelor neantrenate in tainele designului interior.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.